SPAMfighter

Om du använder klientversionen av SPAMfighter och den inte filtrerar bort din skräppost kan detta bero på att du använder IMAP för att hämta dina mejl, och det protokollet stödjer inte SPAMfighter. För att se om du använder IMAP kan du titta här.

Din 10 dagars provperiod har löpt ut och du har nu automatiskt övergått till gratisversionen SPAMfighter Standard. Betalversionen SPAMfighter Pro innehåller ingen reklamtext. Köp den här.

Ladda ner och installera den senaste versionen av SPAMfighter här.

Det är viktigt att du använder samma e-postadress och lösenord som när du registrerade dig första gången, annars kan vi inte känna igen dig som användare. Har du glömt ditt lösenord så klicka här.

Ladda ner SPAMfighter här genom att klicka på “Ladda ner SPAMfighter här”. Spara filen på din dator och dubbelklicka på den för att starta installationen. Följ guiden i installationen.

När du har skapat ett AOL eller AIM-konto måste du ställa in Outlook så att det fungerar att ansluta till AOL eller AIM. Gör så här:

1. Starta Outlook.
2. Klicka på Verktygsmenyn och därefter E-postkonton.
3. Välj Lägg till ett nytt e-postkonto och klicka på Nästa.
4. Välj POP3 och klicka på Nästa.
5. Fyll i ditt namn som du vill att det ska se ut i din utgående e-post i fältet för ditt namn.
6. Fyll i din AOL eller AIM e-postadress i fältet för e-postadress.
7. Fyll i din AOL eller AIM-namn i fältet för användarnamn.
8. Fyll i ditt lösenord till AOM eller AIM i fältet för lösenord.
9. I rutan ingående mejlserver (POP3) fyller du i: pop.aol.com eller pop.aim.com
10.I rutan för utgående mejlserver (SMTP) fyller du i: smtp.aol.com eller smtp.aim.com
11.Klicka på Mer inställningar.
12.Klicka på Utgående Server.
13.Kryssa i rutan för Min utgående server behöver verifiering.
14.Klicka på Använd samma inställningar som min inkommande mejlserver, klicka därefter på Avancerat.
15.I rutan för utgående mejl (SMTP) fyller du i 587

Under Leverans (Delivery) väljer du Lämna en kopia av varje meddelande på servern. Klicka på Ok.

16.Klicka på Nästa.
17.Klicka på Avsluta.

För att använda ett Yahoo mailkonto med POP3 behöver du ha ett Yahoo Pluskonto.

Logga in på ditt Yahoo-konto.
Klicka på Alternativ/Inställningar och Mail.
Klicka på POP och Vidarebefordran och därefter på Inställningar eller Ändra POP & Vidarebefordring. Kryssa i Webb & POP access.

Du är nu redo att göra följande inställningar i Outlook:

1. Starta Outlook.
2. Klicka på Verktygsmenyn och därefter E-postkonton.
3. Välj Lägg till ett nytt e-postkonto och klicka på Nästa.
4. Välj POP3 och klicka på Nästa.
5. Fyll i ditt namn som du vill att det ska se ut i din utgående e-post i fältet för ditt namn.
6. Fyll i din Yahoo e-postadress i fältet för e-postadress.
7. Fyll i din Yahoo e-postadress i fältet för användarnamn.
8. Fyll i ditt lösenord till Yahoo i fältet för lösenord.
9. I rutan ingående mejlserver (POP3) fyller du i: plus.pop.mail.yahoo.com
10.I rutan för utgående mejlserver (SMTP) fyller du i: plus.smtp.mail.yahoo.com
11.Klicka på Mer inställningar.
12.Klicka på Utgående Server.
13.Kryssa i rutan för Min utgående server behöver verifiering.
14.Klicka på Använd samma inställningar som min inkommande mejlserver, klicka därefter på Avancerat.
15.I rutan för Inkommande server (POP3) fyller du i 995.
Välj Denna server kräver en krypterad förbindelse (SSL)
16.I rutan för utgående mejl (SMTP) fyller du i 465
Välj Denna server kräver en krypterad förbindelse (SSL)

Under Leverans (Delivery) väljer du Lämna en kopia av varje meddelande på servern. Klicka på Ok.
17.Klicka på Nästa.
18.Klicka på Avsluta.

För att använda ett Gmail mailkonto med POP3 behöver du ha ett Gmail-konto.

Logga in på ditt Gmail-konto.
Klicka på Inställningar längst upp.
Klicka på Vidarebefordran och POP/IMAP.
Välj Aktivera POP för alla mejl.
Välj hur du vill att dina Gmail-meddelanden ska hanteras efter att POP aktiverats.

Du är nu redo att göra följande inställningar i Outlook:

1. Starta Outlook.
2. Klicka på Verktygsmenyn och därefter E-postkonton.
3. Välj Lägg till ett nytt e-postkonto och klicka på Nästa.
4. Välj POP3 och klicka på Nästa.
5. Fyll i ditt namn som du vill att det ska se ut i din utgående e-post i fältet för ditt namn.
6. Fyll i din Gmail e-postadress i fältet för e-postadress.
7. Fyll i din Gmail e-postadress i fältet för användarnamn.
8. Fyll i ditt lösenord till Gmail i fältet för lösenord.
9. I rutan ingående mejlserver (POP3) fyller du i: pop.googlemail.com
10.I rutan för utgående mejlserver (SMTP) fyller du i: smtp.googlemail.com
11.Klicka på Mer inställningar.
12.Klicka på Utgående Server.
13.Kryssa i rutan för Min utgående server behöver verifiering.
14.Klicka på Använd samma inställningar som min inkommande mejlserver, klicka därefter på Avancerat.
15.I rutan för Inkommande server (POP3) fyller du i 995.
Välj Denna server kräver en krypterad förbindelse (SSL)
16.I rutan för utgående mejl (SMTP) fyller du i 465 eller 25.
Välj Denna server kräver en krypterad förbindelse (SSL)
17.Klicka på Nästa.
18.Klicka på Avsluta.

SPAMfighter tar inte bort någon e-post men flyttar din eventuella skräppost till en mapp som heter “SPAMfighter” i ditt e-postprogram.

För att se SPAMfighter-mappen måste du öppna mapplisten. Båda fönstren kan öppnas och stängas genom att klicka på “Visa” i ditt e-postprogram.

När du har mapplisten öppen kan du skapa en genväg till SPAMfighter-mappen i panelen på ditt e-postprogram om du föredrar att använda det.

SPAMfighter ändrar inte dina bilagor/bifogade filer. Det låter mer som ett problem med Outlook 2000. Du kan läsa mer om detta problem här:
* http://support.microsoft.com/kb/q138053/
* http://office.microsoft.com/en-us/assistance/HP011164871033.aspx

Även om du använder SPAMfighter så kan det hända att du får en liten del skräppost eftersom SPAMfighter filtrerar bort mellan 90-95% av all skräppost.

Du kan hjälpa till att göra SPAMfighter ännu mer effektivt genom att rapportera in den skräppost som programmet missar. Markera meddelandet och klicka på “Blockera” i SPAMfighters verktygsfält så flyttas meddelandet till din SPAMfighter-mapp och rapporteras till vår server. När tillräckligt många användare har rapporterat in samma skräppostmeddelande till oss så blockeras detta meddelande för alla andra användare världen över.

Detta beror på Windows Update. Du kan läsa mer på följande länk:
http://support.microsoft.com/kb/935448/en-us

Detta meddelande beror på Servicepack 3 för Office 2002 och Office XP.

Stäng Outlook. Gå till startmenyn -> Alla program -> SPAMfighter -> Reparera SPAMfighter. Öppna därefter ditt e-postprogram igen så kommer allt fungera som det ska.

Problemet är att Outlook letar efter olästa e-postmeddelanden i alla mappar, även i SPAMfighter-mappen. Du måste själv ställa in Outlook att inte söka efter olästa mejl i de mappar du väljer. Följ dessa steg:

Högerklicka på “Olästa mail” i “Sök mappar”. Välj “Anpassa den här sökmappen”. Klicka på “Bläddra”. Ta bort bocken från den översta mappen (vanligtvis “Personliga mappar”) och sätta en bock i alla andra mappar under rotmappen utom SPAMfighter-mappen.

För att avaktivera skräppostfiltret i Outlook klickar du på “Åtgärd” -> “Skräppost” -> “Alternativ för skräppost” och väljer “Ingen automatisk filtrering”. Klicka därefter på “Ok”.

För att avregistrera dig från SPAMfighters maillista, vänligen klicka här.

Kom ihåg att om du fortsätter använda SPAMfighter eller registrerar dig på nytt så får du automatiskt våra utskick igen.

Begränsningen beror på att din 10-dagars provversion nu är slut och då övergår du automatiskt till gratisversionen SPAMfighter Standard som innehåller denna begränsning. Om du använder SPAMfighter i ett företag eller om du vill ta bort begränsningen och få fler funktioner så kan du köpa programmet SPAMfighter Pro. Läs mer här.

Detta beror på att din 10-dagars provversion är slut och du övergår då automatiskt till gratisversionen SPAMfighter Standard.
Om du använder SPAMfighter i ett företag eller vill slippa signaturen och få fler funktioner så kan du köpa SPAMfighter Pro. Läs mer här.

Din SPAMfighter-mapp ligger till vänster under “Personliga mappar”.

Outlook 2000/2002/XP:
Gå till panelen och välj “Visa” och aktivera “Mapplista”.

Outlook 2003:
Gå till panelen och välj “Gå” -> “Mapplista” (Ctrl+6).

Outlook Express:
Gå till panelen och välj “Visa” och “Layout” och klicka på “Mapplista”.

Om du använder “regler för meddelanden” i Outlook Express för att sortera din e-post till olika mappar, så kan inte SPAMfighter söka efter skräppost i alla mappar. Anledningen är att Outlook Express kör “regler för meddelanden” INNAN SPAMfighter startar, vilket innebär att SPAMfighter bara kan scanna inkorgen. Om du vill rensa dina andra mappar från skräppost kan du använda “Mer” -> “Rensa mapp” i SPAMfighters verktygsfält.

Detta beror på att din 10-dagars provversion nu är slut och du övergår då automatiskt till gratisversionen SPAMfighter Standard.
Om du använder SPAMfighter i ett företag och/eller vill slippa textfältet och få fler funktioner så kan du köpa SPAMfighter Pro. Läs mer här.

Ladda ner den senaste versionen av SPAMfighter här. Det är viktigt att du använder SAMMA e-postadress och lösenord som du registrerade första gången, annars kan vi inte känna igen dig. Har du glömt ditt lösenord, klicka här.

Öppna SPAMfighter-menyn via “Start -> Alla program -> Fighters -> SPAMfighter -> SPAMfighter” Klicka på “Användar-ID” i det nedre högra hörnet av SPAMfighter-menyn. Du kommer att få en popup där du kan se ditt användarnamn.

Tyvärr går det i dagsläget inte att förhindra att ikonen för “ny e-post” visas när ett skräppostmeddelande anländer. Vi jobbar på att lösa problemet.

Prova att starta om ditt e-postprogram genom att stänga det och därefter öppna det igen. Om detta inte hjälper kan din SPAMfighter-mapp ha flyttats in i en annan mapp. Titta igenom varje mapp för att se om den av misstag har lagt sig där. Om du hittar den kan du dra den till “Personliga mappar”.

Om du inte hittar mappen kan du skapa en ny mapp som heter “SPAMfighter-1” (kalla inte den “SPAMfighter”). Gå till: Mer -> Val -> Klientinställningar -> Outlook 2000/2002/2003 -> Välj. Välj den mapp du skapat och tryck på “Ok” -> “Ok”. Starta därefter om ditt e-postprogram.

Din skräppost kommer nu att hamna i den nya SPAMfighter-1-mappen.

Det kan vara så att ditt e-postprogram av någon anledning har avaktiverat SPAMfighter. Följ nedanstående steg för att lösa problemet:

Outlook 2000:

Stäng Outlook 2000. Gå därefter till Startmenyn -> Program -> SPAMfighter -> Inställningar. Stäng “Konfigurationsverktyg”. Öppna Outlook 2000 igen så ska ditt verktygsfält vara tillbaka.

Outlook XP, 2002, 2003:

Välj “Hjälp” från Outlooks verktygsfält och sedan “Om Microsoft Outlook”. Klicka på “Inaktiverade objekt”. En lista med program som har inaktiverats kommer då att visas. Om SPAMfighter finns med i den listan väljer du det och klickar på knappen “Aktivera”. Stäng därefter alla fönster och starta om Outlook så ska ditt verktygsfält vara tillbaka.

Om inte detta hjälper kan du prova följande: I Outlook klickar du på “Verktyg” -> “Välj” -> “Övriga” -> “Avancerade val” -> “COM Add-Ins” och kontrollerar om SPAMfighter finns med på listan. Om inte, lägg till följande sträng och starta därefter om Outlook.

C:Program FilesSPAMfighterClientsOutlookSFOL0000.dll

Om SPAMfighter finns med på listan kan du prova att kryssa av det och klicka OK. Gå därefter tillbaka till listan med “COM Add-Ins” och kryssa i SPAMfighter igen och klicka OK. Starta om Outlook och kontrollera om ditt verktygsfält har kommit tillbaka. Är det fortfarande borta kan du prova att stänga Outlook, klicka på startmenyn i Windows och välja “Kör”. Kopiera och klistra in följande sträng i fältet och tryck OK.

regsvr32 “C:Program FilesSPAMfighterClientsOutlookSFOL0000.dll”

Starta därefter om Outlook. Om ditt verktygsfält fortfarande är borta kan du på nytt lägga till den första dll-filen i “COM Add-Ins”. Fungerar inget av ovanstående, var god kontakta vår supportavdelning.

När du skapat ett AOL eller AIM e-postkonto behöver du ställa in Outlook Express så att det fungerar att ansluta till AOL eller AIM. Gör så här:

1. Starta Outlook Express.
2. Klicka på Verktygsmenyn och därefter Konton.
3. Välj Lägg till och klicka på Mail.
4. Välj ett namn på detta konto, till exempel AOL.
5. Fyll i din AOL e-postadress.
6. Välj POP3.
7. I rutan ingående mejl fyller du i: pop.aol.com eller pop.aim.com
8.I rutan för utgående mejlserver (SMTP) fyller du i: smtp.aol.com eller smtp.aim.com
9. I rutan för Kontonamn fyller du i din AOL eller AIM-adress.
10. I rutan för lösenord fyller du i ditt lösenord för din AOL eller AIM-adress.

11.Gå till Verktyg och konton, klicka på ditt nya AOL eller AIM-konto och välj Egenskaper.
12.Kryssa i Min server behöver verifiering och klicka på Verkställ.
13.Klicka på Avancerat.
14.I rutan för utgående mejl (SMTP) fyller du i 587 och klickar därefter på Verkställ.

Under Leverans (Delivery) väljer du Lämna en kopia på varje meddelande på servern. Klicka därefter på Verkställ.
16. Klicka på Ok. Du är nu redo att skicka och ta emot e-post via din AOL eller AIM mejladress.

SPAMfighter måste vara online när du öppnar ditt e-postprogram. Försök att koppla upp dig mot Internet innan du öppnar e-postprogrammet.

Om inte SPAMfighter startar/laddar innan Outlook Express hämtar din e-post så kan inte SPAMfighter filtrera bort ny skräppost. Prova följande:

I ditt e-postprogram klickar du på “Verktyg” -> “Val” -> “Allmän”. Bocka av krysset från “Skicka och ta emot meddelanden vid start”. När detta är gjort måste du själv manuellt klicka på “Skicka/Ta emot” för att ta emot e-post.

Det kan hjälpa att stänga av förhandsgranskningen i ditt e-postprogram så att den som skickar ut skräppost inte kan se om du öppnar meddelandena de skickar. För att göra det behöver du lägga till en knapp i verktygsfältet:

1. Högerklicka på verktygsfältet i ditt e-postprogram och välj “Anpassa” i menyn.

2. Rulla ner listan med “Tillgängliga knappar” tills du hittar en knapp märkt “Förhandsgranskning”. Klicka på knappen (för att markera den) och klicka sedan på “Lägg till”-knappen för att lägga till den i ditt verktygsfält.

3. Stäng fönstret och klicka på “Förhandsgranska” i verktygsfältet för att sätta på och stänga av förhandsgranskningen.

SPAMfighter flyttar inga meddelanden till mappen för borttagna meddelanden så det kan vara så att du har lagt till e-postadressen i listan med blockerade avsändare. I Outlook Express kan du kontrollera denna lista genom att gå till “Verktyg” -> “Regler för meddelanden” -> “Blockerade avsändare”.

Detta problem beror inte på SPAMfighter utan är en säkerhetsinställning i Outlook Express. Du kan läsa mer om detta på följande länk:
http://support.microsoft.com/kb/329570/en-us

Detta problem beror inte på SPAMfighter. Läs mer mer på Microsofts sida:
http://support.microsoft.com/kb/177054/en-us

För att använda ett Gmail mailkonto med POP3 behöver du ha ett Gmail-konto.

Logga in på ditt Gmail-konto.
Klicka på Inställningar längst upp.
Klicka på Vidarebefordran och POP/IMAP.
Välj Aktivera POP för alla mejl.
Välj hur du vill att dina Gmail-meddelanden ska hanteras efter att POP aktiverats.

Du är nu redo att göra följande inställningar i Outlook Express:

1. Starta Outlook Express.
2. Klicka på Verktygsmenyn och därefter Konton.
3. Välj Lägg till och därefter Mail.
4. Fyll i det namn du vill ha på kontot, t.ex. Gmail.
5. Fyll i din Gmail e-postadress.
6. Välj POP3 i menyn.
7. Inkommande mejl ska vara: pop.googlemail.com
8. I rutan för utgående mejlserver (SMTP) fyller du i: smtp.googlemail.com
9. I rutan för Kontonamn fyller du i din Gmail e-postadress.
10. I rutan för lösenord fyller du i ditt lösenord till Gmail. Klicka därefter på Nästa och Avsluta.

11.Gå till Verktyg och Konton och klicka på ditt nya Gmail-konto och välj Inställningar.
12.Klicka på Server och kryssa i rutan för Min server behöver verifiering. Klicka på Verkställ.
13. Klicka på Avancerat.
14. I rutan för Inkommande server (POP3) fyller du i 995.
Välj Denna server kräver en krypterad förbindelse (SSL)
15.I rutan för utgående mejl (SMTP) fyller du i 465 eller 25.
Välj Denna server kräver en krypterad förbindelse (SSL)
16. Klicka på Ok. Du är nu redo att skicka och ta emot e-post via din Gmail-adress.

För att använda ett Yahoo mailkonto med POP3 behöver du ha ett Yahoo Pluskonto.

Logga in på ditt Yahoo-konto.
Klicka på Val eller Inställningar och Mail.
Klicka på POP och Vidarebefordran och Ställ in eller Ändra POP & Vidarebefordran.
Kryssa i Webb & POP access.

Du är nu redo att göra följande inställningar i Outlook Express:

1. Starta Outlook Express.
2. Klicka på Verktygsmenyn och därefter Konton.
3. Välj Lägg till och klicka på Mail.
4. Välj ett namn på detta konto, till exempel Yahoo.
5. Fyll i din Yahoo e-postadress.
6. Välj POP3.
7. I rutan ingående mejl fyller du i: plus.pop.mail.yahoo.com
8.I rutan för utgående mejlserver (SMTP) fyller du i: plus.smtp.mail.yahoo.com
9. I rutan för Kontonamn fyller du i din Yahoo-adress.
10. I rutan för lösenord fyller du i ditt Yahoo-lösenord. Klicka på Nästa och därefter Avsluta.

11.Gå till Verktyg och konton, klicka på ditt nya Yahoo-konto och välj Egenskaper.
12.Klicka på Servrar och kryssa i Min utgående server behöver verifiering. Klicka på Verkställ.
13.Klicka på Avancerat.
14.I rutan för Inkommande server (POP3) fyller du i 995.
Välj Denna server kräver en krypterad förbindelse (SSL)
15.I rutan för utgående mejl (SMTP) fyller du i 465
Välj Denna server kräver en krypterad förbindelse (SSL)

Under Leverans (Delivery) väljer du Lämna en kopia på varje meddelande på servern. Klicka därefter på Verkställ.
16. Klicka på Ok. Du är nu redo att skicka och ta emot e-post via din Yahoo mejladress.

Hotmail använder HTTP och inte POP3. SPAMfighter fungerar endast med POP3-konton.
Du kan använda SPAMfighter tillsammans med Hotmail om du använder tilläggsprogram, till exempel IzyMail som är lätt att installera och använda.
Gå till Izymail, fyll i ditt namn och e-postadress och ladda ner och installera programmet. Öppna Outlook eller Outlook Express så ska du nu kunna skicka och ta emot e-post med ditt Hotmail-konto.
Notera att du behöver ha ett premiumkonto hos Hotmail för att detta ska fungera.

Nej, på grund av säkerhetsåtgärder går det tyvärr inte.

Gå till SPAMfighters verktygsfält i ditt e-postprogram. Välj “Mer” -> “Val”. På vänster sida i det nya fönstret väljer du “Konto”. Gå därefter till “Fyll i produktnyckel”. Du hittar din produktnyckel på fakturan som vi skickade till dig. Fyll i produktnyckeln och klicka på “Aktivera”. Starta om ditt e-postprogram.

Nej, SPAMfighter skyddar mot skräppost och phishingmeddelanden som kommer till ditt e-postprogram. Vi rekommenderar antivirusprogrammet VIRUSfighter för ett säkert virusskydd samt antispionprogrammet SPYWAREfighter för att skyddas mot spionprogram. Du behöver alla tre programmen för ett fullgott skydd.
www.spamfighter.com
www.spamfighter.com/virusfighter
www.spamfighter.com/spywarefighter

Om ditt e-postprogram har fått ett verktygsfält från SPAMfighter och om din skräppost flyttas till SPAMfighter-mappen, så vet du att SPAMfighter fungerar som det ska.

Följ dessa steg för att installera SPAMfighter:

– Ladda ner SPAMfighter här.
– Klicka på “Ladda ner nu”-knappen.
– Spara filen “spamfighter.exe” på skrivbordet.
– När du har laddat ner filen dubbelklickar du på SPAMfighter-ikonen på skrivbordet och följer installationsguiden.

I Windows (2000 -> Windows 7):
* Stäng ditt e-postprogram.
* Gå till: Start -> Inställningar -> Kontrollpanelen -> Lägg till/ta bort program.
* Markera SPAMfighter och klicka på Ändra/ta bort och följ guiden.
I Windows 8:
* Stäng ditt e-postprogram.
* Gå till: Charm menu -> Inställningar -> Kontrollpanelen -> Lägg till/ta bort program.
* Markera SPAMfighter och klicka på Ändra/ta bort och följ guiden.
I Windows 98:
* Stäng ditt e-postprogram.
* Ladda ner och kör detta programmet.
* Starta om datorn och öppna INTE ditt e-postprogram.
* Ta bort SPAMfighter-mappen från C:Program

Ibland kan nedladdningen misslyckas, men du kan prova att ladda ner från en annan server här.

Detta felmeddelande beror på ett fel i registreringsdatabasen för din Windowsinstallation. För att lösa problemet kan du följa Microsofts guide här.

SPAMfighter - Installation

Nej, på grund av säkerhetsåtgärder går det tyvärr inte.

Detta felmeddelande beror på ett fel i registreringsdatabasen för din Windowsinstallation. För att lösa problemet kan du följa Microsofts guide här.

Ibland kan nedladdningen misslyckas, men du kan prova att ladda ner från en annan server här.

I Windows (2000 -> Windows 7):
* Stäng ditt e-postprogram.
* Gå till: Start -> Inställningar -> Kontrollpanelen -> Lägg till/ta bort program.
* Markera SPAMfighter och klicka på Ändra/ta bort och följ guiden.
I Windows 8:
* Stäng ditt e-postprogram.
* Gå till: Charm menu -> Inställningar -> Kontrollpanelen -> Lägg till/ta bort program.
* Markera SPAMfighter och klicka på Ändra/ta bort och följ guiden.
I Windows 98:
* Stäng ditt e-postprogram.
* Ladda ner och kör detta programmet.
* Starta om datorn och öppna INTE ditt e-postprogram.
* Ta bort SPAMfighter-mappen från C:Program

Följ dessa steg för att installera SPAMfighter:

– Ladda ner SPAMfighter här.
– Klicka på “Ladda ner nu”-knappen.
– Spara filen “spamfighter.exe” på skrivbordet.
– När du har laddat ner filen dubbelklickar du på SPAMfighter-ikonen på skrivbordet och följer installationsguiden.

Om ditt e-postprogram har fått ett verktygsfält från SPAMfighter och om din skräppost flyttas till SPAMfighter-mappen, så vet du att SPAMfighter fungerar som det ska.

Nej, SPAMfighter skyddar mot skräppost och phishingmeddelanden som kommer till ditt e-postprogram. Vi rekommenderar antivirusprogrammet VIRUSfighter för ett säkert virusskydd samt antispionprogrammet SPYWAREfighter för att skyddas mot spionprogram. Du behöver alla tre programmen för ett fullgott skydd.
www.spamfighter.com
www.spamfighter.com/virusfighter
www.spamfighter.com/spywarefighter

SPAMfighter - Login, Password, etc.

Detta beror på att din 10-dagars provversion nu är slut och du övergår då automatiskt till gratisversionen SPAMfighter Standard.
Om du använder SPAMfighter i ett företag och/eller vill slippa textfältet och få fler funktioner så kan du köpa SPAMfighter Pro. Läs mer här.

Ladda ner den senaste versionen av SPAMfighter här. Det är viktigt att du använder SAMMA e-postadress och lösenord som du registrerade första gången, annars kan vi inte känna igen dig. Har du glömt ditt lösenord, klicka här.

Öppna SPAMfighter-menyn via “Start -> Alla program -> Fighters -> SPAMfighter -> SPAMfighter” Klicka på “Användar-ID” i det nedre högra hörnet av SPAMfighter-menyn. Du kommer att få en popup där du kan se ditt användarnamn.

Gå till SPAMfighters verktygsfält i ditt e-postprogram. Välj “Mer” -> “Val”. På vänster sida i det nya fönstret väljer du “Konto”. Gå därefter till “Fyll i produktnyckel”. Du hittar din produktnyckel på fakturan som vi skickade till dig. Fyll i produktnyckeln och klicka på “Aktivera”. Starta om ditt e-postprogram.

SPAMfighter - Outlook

Din SPAMfighter-mapp ligger till vänster under “Personliga mappar”.

Outlook 2000/2002/XP:
Gå till panelen och välj “Visa” och aktivera “Mapplista”.

Outlook 2003:
Gå till panelen och välj “Gå” -> “Mapplista” (Ctrl+6).

Outlook Express:
Gå till panelen och välj “Visa” och “Layout” och klicka på “Mapplista”.

Om du använder klientversionen av SPAMfighter och den inte filtrerar bort din skräppost kan detta bero på att du använder IMAP för att hämta dina mejl, och det protokollet stödjer inte SPAMfighter. För att se om du använder IMAP kan du titta här.

För att avaktivera skräppostfiltret i Outlook klickar du på “Åtgärd” -> “Skräppost” -> “Alternativ för skräppost” och väljer “Ingen automatisk filtrering”. Klicka därefter på “Ok”.

Problemet är att Outlook letar efter olästa e-postmeddelanden i alla mappar, även i SPAMfighter-mappen. Du måste själv ställa in Outlook att inte söka efter olästa mejl i de mappar du väljer. Följ dessa steg:

Högerklicka på “Olästa mail” i “Sök mappar”. Välj “Anpassa den här sökmappen”. Klicka på “Bläddra”. Ta bort bocken från den översta mappen (vanligtvis “Personliga mappar”) och sätta en bock i alla andra mappar under rotmappen utom SPAMfighter-mappen.

Detta meddelande beror på Servicepack 3 för Office 2002 och Office XP.

Stäng Outlook. Gå till startmenyn -> Alla program -> SPAMfighter -> Reparera SPAMfighter. Öppna därefter ditt e-postprogram igen så kommer allt fungera som det ska.

Detta beror på Windows Update. Du kan läsa mer på följande länk:
http://support.microsoft.com/kb/935448/en-us

Även om du använder SPAMfighter så kan det hända att du får en liten del skräppost eftersom SPAMfighter filtrerar bort mellan 90-95% av all skräppost.

Du kan hjälpa till att göra SPAMfighter ännu mer effektivt genom att rapportera in den skräppost som programmet missar. Markera meddelandet och klicka på “Blockera” i SPAMfighters verktygsfält så flyttas meddelandet till din SPAMfighter-mapp och rapporteras till vår server. När tillräckligt många användare har rapporterat in samma skräppostmeddelande till oss så blockeras detta meddelande för alla andra användare världen över.

SPAMfighter ändrar inte dina bilagor/bifogade filer. Det låter mer som ett problem med Outlook 2000. Du kan läsa mer om detta problem här:
* http://support.microsoft.com/kb/q138053/
* http://office.microsoft.com/en-us/assistance/HP011164871033.aspx

SPAMfighter tar inte bort någon e-post men flyttar din eventuella skräppost till en mapp som heter “SPAMfighter” i ditt e-postprogram.

För att se SPAMfighter-mappen måste du öppna mapplisten. Båda fönstren kan öppnas och stängas genom att klicka på “Visa” i ditt e-postprogram.

När du har mapplisten öppen kan du skapa en genväg till SPAMfighter-mappen i panelen på ditt e-postprogram om du föredrar att använda det.

För att använda ett Gmail mailkonto med POP3 behöver du ha ett Gmail-konto.

Logga in på ditt Gmail-konto.
Klicka på Inställningar längst upp.
Klicka på Vidarebefordran och POP/IMAP.
Välj Aktivera POP för alla mejl.
Välj hur du vill att dina Gmail-meddelanden ska hanteras efter att POP aktiverats.

Du är nu redo att göra följande inställningar i Outlook:

1. Starta Outlook.
2. Klicka på Verktygsmenyn och därefter E-postkonton.
3. Välj Lägg till ett nytt e-postkonto och klicka på Nästa.
4. Välj POP3 och klicka på Nästa.
5. Fyll i ditt namn som du vill att det ska se ut i din utgående e-post i fältet för ditt namn.
6. Fyll i din Gmail e-postadress i fältet för e-postadress.
7. Fyll i din Gmail e-postadress i fältet för användarnamn.
8. Fyll i ditt lösenord till Gmail i fältet för lösenord.
9. I rutan ingående mejlserver (POP3) fyller du i: pop.googlemail.com
10.I rutan för utgående mejlserver (SMTP) fyller du i: smtp.googlemail.com
11.Klicka på Mer inställningar.
12.Klicka på Utgående Server.
13.Kryssa i rutan för Min utgående server behöver verifiering.
14.Klicka på Använd samma inställningar som min inkommande mejlserver, klicka därefter på Avancerat.
15.I rutan för Inkommande server (POP3) fyller du i 995.
Välj Denna server kräver en krypterad förbindelse (SSL)
16.I rutan för utgående mejl (SMTP) fyller du i 465 eller 25.
Välj Denna server kräver en krypterad förbindelse (SSL)
17.Klicka på Nästa.
18.Klicka på Avsluta.

För att använda ett Yahoo mailkonto med POP3 behöver du ha ett Yahoo Pluskonto.

Logga in på ditt Yahoo-konto.
Klicka på Alternativ/Inställningar och Mail.
Klicka på POP och Vidarebefordran och därefter på Inställningar eller Ändra POP & Vidarebefordring. Kryssa i Webb & POP access.

Du är nu redo att göra följande inställningar i Outlook:

1. Starta Outlook.
2. Klicka på Verktygsmenyn och därefter E-postkonton.
3. Välj Lägg till ett nytt e-postkonto och klicka på Nästa.
4. Välj POP3 och klicka på Nästa.
5. Fyll i ditt namn som du vill att det ska se ut i din utgående e-post i fältet för ditt namn.
6. Fyll i din Yahoo e-postadress i fältet för e-postadress.
7. Fyll i din Yahoo e-postadress i fältet för användarnamn.
8. Fyll i ditt lösenord till Yahoo i fältet för lösenord.
9. I rutan ingående mejlserver (POP3) fyller du i: plus.pop.mail.yahoo.com
10.I rutan för utgående mejlserver (SMTP) fyller du i: plus.smtp.mail.yahoo.com
11.Klicka på Mer inställningar.
12.Klicka på Utgående Server.
13.Kryssa i rutan för Min utgående server behöver verifiering.
14.Klicka på Använd samma inställningar som min inkommande mejlserver, klicka därefter på Avancerat.
15.I rutan för Inkommande server (POP3) fyller du i 995.
Välj Denna server kräver en krypterad förbindelse (SSL)
16.I rutan för utgående mejl (SMTP) fyller du i 465
Välj Denna server kräver en krypterad förbindelse (SSL)

Under Leverans (Delivery) väljer du Lämna en kopia av varje meddelande på servern. Klicka på Ok.
17.Klicka på Nästa.
18.Klicka på Avsluta.

När du har skapat ett AOL eller AIM-konto måste du ställa in Outlook så att det fungerar att ansluta till AOL eller AIM. Gör så här:

1. Starta Outlook.
2. Klicka på Verktygsmenyn och därefter E-postkonton.
3. Välj Lägg till ett nytt e-postkonto och klicka på Nästa.
4. Välj POP3 och klicka på Nästa.
5. Fyll i ditt namn som du vill att det ska se ut i din utgående e-post i fältet för ditt namn.
6. Fyll i din AOL eller AIM e-postadress i fältet för e-postadress.
7. Fyll i din AOL eller AIM-namn i fältet för användarnamn.
8. Fyll i ditt lösenord till AOM eller AIM i fältet för lösenord.
9. I rutan ingående mejlserver (POP3) fyller du i: pop.aol.com eller pop.aim.com
10.I rutan för utgående mejlserver (SMTP) fyller du i: smtp.aol.com eller smtp.aim.com
11.Klicka på Mer inställningar.
12.Klicka på Utgående Server.
13.Kryssa i rutan för Min utgående server behöver verifiering.
14.Klicka på Använd samma inställningar som min inkommande mejlserver, klicka därefter på Avancerat.
15.I rutan för utgående mejl (SMTP) fyller du i 587

Under Leverans (Delivery) väljer du Lämna en kopia av varje meddelande på servern. Klicka på Ok.

16.Klicka på Nästa.
17.Klicka på Avsluta.

Det kan vara så att ditt e-postprogram av någon anledning har avaktiverat SPAMfighter. Följ nedanstående steg för att lösa problemet:

Outlook 2000:

Stäng Outlook 2000. Gå därefter till Startmenyn -> Program -> SPAMfighter -> Inställningar. Stäng “Konfigurationsverktyg”. Öppna Outlook 2000 igen så ska ditt verktygsfält vara tillbaka.

Outlook XP, 2002, 2003:

Välj “Hjälp” från Outlooks verktygsfält och sedan “Om Microsoft Outlook”. Klicka på “Inaktiverade objekt”. En lista med program som har inaktiverats kommer då att visas. Om SPAMfighter finns med i den listan väljer du det och klickar på knappen “Aktivera”. Stäng därefter alla fönster och starta om Outlook så ska ditt verktygsfält vara tillbaka.

Om inte detta hjälper kan du prova följande: I Outlook klickar du på “Verktyg” -> “Välj” -> “Övriga” -> “Avancerade val” -> “COM Add-Ins” och kontrollerar om SPAMfighter finns med på listan. Om inte, lägg till följande sträng och starta därefter om Outlook.

C:Program FilesSPAMfighterClientsOutlookSFOL0000.dll

Om SPAMfighter finns med på listan kan du prova att kryssa av det och klicka OK. Gå därefter tillbaka till listan med “COM Add-Ins” och kryssa i SPAMfighter igen och klicka OK. Starta om Outlook och kontrollera om ditt verktygsfält har kommit tillbaka. Är det fortfarande borta kan du prova att stänga Outlook, klicka på startmenyn i Windows och välja “Kör”. Kopiera och klistra in följande sträng i fältet och tryck OK.

regsvr32 “C:Program FilesSPAMfighterClientsOutlookSFOL0000.dll”

Starta därefter om Outlook. Om ditt verktygsfält fortfarande är borta kan du på nytt lägga till den första dll-filen i “COM Add-Ins”. Fungerar inget av ovanstående, var god kontakta vår supportavdelning.

Prova att starta om ditt e-postprogram genom att stänga det och därefter öppna det igen. Om detta inte hjälper kan din SPAMfighter-mapp ha flyttats in i en annan mapp. Titta igenom varje mapp för att se om den av misstag har lagt sig där. Om du hittar den kan du dra den till “Personliga mappar”.

Om du inte hittar mappen kan du skapa en ny mapp som heter “SPAMfighter-1” (kalla inte den “SPAMfighter”). Gå till: Mer -> Val -> Klientinställningar -> Outlook 2000/2002/2003 -> Välj. Välj den mapp du skapat och tryck på “Ok” -> “Ok”. Starta därefter om ditt e-postprogram.

Din skräppost kommer nu att hamna i den nya SPAMfighter-1-mappen.

Tyvärr går det i dagsläget inte att förhindra att ikonen för “ny e-post” visas när ett skräppostmeddelande anländer. Vi jobbar på att lösa problemet.

SPAMfighter - Outlook Express

SPAMfighter måste vara online när du öppnar ditt e-postprogram. Försök att koppla upp dig mot Internet innan du öppnar e-postprogrammet.

Om du använder “regler för meddelanden” i Outlook Express för att sortera din e-post till olika mappar, så kan inte SPAMfighter söka efter skräppost i alla mappar. Anledningen är att Outlook Express kör “regler för meddelanden” INNAN SPAMfighter startar, vilket innebär att SPAMfighter bara kan scanna inkorgen. Om du vill rensa dina andra mappar från skräppost kan du använda “Mer” -> “Rensa mapp” i SPAMfighters verktygsfält.

Om inte SPAMfighter startar/laddar innan Outlook Express hämtar din e-post så kan inte SPAMfighter filtrera bort ny skräppost. Prova följande:

I ditt e-postprogram klickar du på “Verktyg” -> “Val” -> “Allmän”. Bocka av krysset från “Skicka och ta emot meddelanden vid start”. När detta är gjort måste du själv manuellt klicka på “Skicka/Ta emot” för att ta emot e-post.

Det kan hjälpa att stänga av förhandsgranskningen i ditt e-postprogram så att den som skickar ut skräppost inte kan se om du öppnar meddelandena de skickar. För att göra det behöver du lägga till en knapp i verktygsfältet:

1. Högerklicka på verktygsfältet i ditt e-postprogram och välj “Anpassa” i menyn.

2. Rulla ner listan med “Tillgängliga knappar” tills du hittar en knapp märkt “Förhandsgranskning”. Klicka på knappen (för att markera den) och klicka sedan på “Lägg till”-knappen för att lägga till den i ditt verktygsfält.

3. Stäng fönstret och klicka på “Förhandsgranska” i verktygsfältet för att sätta på och stänga av förhandsgranskningen.

SPAMfighter flyttar inga meddelanden till mappen för borttagna meddelanden så det kan vara så att du har lagt till e-postadressen i listan med blockerade avsändare. I Outlook Express kan du kontrollera denna lista genom att gå till “Verktyg” -> “Regler för meddelanden” -> “Blockerade avsändare”.

Detta problem beror inte på SPAMfighter utan är en säkerhetsinställning i Outlook Express. Du kan läsa mer om detta på följande länk:
http://support.microsoft.com/kb/329570/en-us

Detta problem beror inte på SPAMfighter. Läs mer mer på Microsofts sida:
http://support.microsoft.com/kb/177054/en-us

För att använda ett Gmail mailkonto med POP3 behöver du ha ett Gmail-konto.

Logga in på ditt Gmail-konto.
Klicka på Inställningar längst upp.
Klicka på Vidarebefordran och POP/IMAP.
Välj Aktivera POP för alla mejl.
Välj hur du vill att dina Gmail-meddelanden ska hanteras efter att POP aktiverats.

Du är nu redo att göra följande inställningar i Outlook Express:

1. Starta Outlook Express.
2. Klicka på Verktygsmenyn och därefter Konton.
3. Välj Lägg till och därefter Mail.
4. Fyll i det namn du vill ha på kontot, t.ex. Gmail.
5. Fyll i din Gmail e-postadress.
6. Välj POP3 i menyn.
7. Inkommande mejl ska vara: pop.googlemail.com
8. I rutan för utgående mejlserver (SMTP) fyller du i: smtp.googlemail.com
9. I rutan för Kontonamn fyller du i din Gmail e-postadress.
10. I rutan för lösenord fyller du i ditt lösenord till Gmail. Klicka därefter på Nästa och Avsluta.

11.Gå till Verktyg och Konton och klicka på ditt nya Gmail-konto och välj Inställningar.
12.Klicka på Server och kryssa i rutan för Min server behöver verifiering. Klicka på Verkställ.
13. Klicka på Avancerat.
14. I rutan för Inkommande server (POP3) fyller du i 995.
Välj Denna server kräver en krypterad förbindelse (SSL)
15.I rutan för utgående mejl (SMTP) fyller du i 465 eller 25.
Välj Denna server kräver en krypterad förbindelse (SSL)
16. Klicka på Ok. Du är nu redo att skicka och ta emot e-post via din Gmail-adress.

För att använda ett Yahoo mailkonto med POP3 behöver du ha ett Yahoo Pluskonto.

Logga in på ditt Yahoo-konto.
Klicka på Val eller Inställningar och Mail.
Klicka på POP och Vidarebefordran och Ställ in eller Ändra POP & Vidarebefordran.
Kryssa i Webb & POP access.

Du är nu redo att göra följande inställningar i Outlook Express:

1. Starta Outlook Express.
2. Klicka på Verktygsmenyn och därefter Konton.
3. Välj Lägg till och klicka på Mail.
4. Välj ett namn på detta konto, till exempel Yahoo.
5. Fyll i din Yahoo e-postadress.
6. Välj POP3.
7. I rutan ingående mejl fyller du i: plus.pop.mail.yahoo.com
8.I rutan för utgående mejlserver (SMTP) fyller du i: plus.smtp.mail.yahoo.com
9. I rutan för Kontonamn fyller du i din Yahoo-adress.
10. I rutan för lösenord fyller du i ditt Yahoo-lösenord. Klicka på Nästa och därefter Avsluta.

11.Gå till Verktyg och konton, klicka på ditt nya Yahoo-konto och välj Egenskaper.
12.Klicka på Servrar och kryssa i Min utgående server behöver verifiering. Klicka på Verkställ.
13.Klicka på Avancerat.
14.I rutan för Inkommande server (POP3) fyller du i 995.
Välj Denna server kräver en krypterad förbindelse (SSL)
15.I rutan för utgående mejl (SMTP) fyller du i 465
Välj Denna server kräver en krypterad förbindelse (SSL)

Under Leverans (Delivery) väljer du Lämna en kopia på varje meddelande på servern. Klicka därefter på Verkställ.
16. Klicka på Ok. Du är nu redo att skicka och ta emot e-post via din Yahoo mejladress.

När du skapat ett AOL eller AIM e-postkonto behöver du ställa in Outlook Express så att det fungerar att ansluta till AOL eller AIM. Gör så här:

1. Starta Outlook Express.
2. Klicka på Verktygsmenyn och därefter Konton.
3. Välj Lägg till och klicka på Mail.
4. Välj ett namn på detta konto, till exempel AOL.
5. Fyll i din AOL e-postadress.
6. Välj POP3.
7. I rutan ingående mejl fyller du i: pop.aol.com eller pop.aim.com
8.I rutan för utgående mejlserver (SMTP) fyller du i: smtp.aol.com eller smtp.aim.com
9. I rutan för Kontonamn fyller du i din AOL eller AIM-adress.
10. I rutan för lösenord fyller du i ditt lösenord för din AOL eller AIM-adress.

11.Gå till Verktyg och konton, klicka på ditt nya AOL eller AIM-konto och välj Egenskaper.
12.Kryssa i Min server behöver verifiering och klicka på Verkställ.
13.Klicka på Avancerat.
14.I rutan för utgående mejl (SMTP) fyller du i 587 och klickar därefter på Verkställ.

Under Leverans (Delivery) väljer du Lämna en kopia på varje meddelande på servern. Klicka därefter på Verkställ.
16. Klicka på Ok. Du är nu redo att skicka och ta emot e-post via din AOL eller AIM mejladress.

Hotmail använder HTTP och inte POP3. SPAMfighter fungerar endast med POP3-konton.
Du kan använda SPAMfighter tillsammans med Hotmail om du använder tilläggsprogram, till exempel IzyMail som är lätt att installera och använda.
Gå till Izymail, fyll i ditt namn och e-postadress och ladda ner och installera programmet. Öppna Outlook eller Outlook Express så ska du nu kunna skicka och ta emot e-post med ditt Hotmail-konto.
Notera att du behöver ha ett premiumkonto hos Hotmail för att detta ska fungera.

SPAMfighter - Thunderbird

För att avregistrera dig från SPAMfighters maillista, vänligen klicka här.

Kom ihåg att om du fortsätter använda SPAMfighter eller registrerar dig på nytt så får du automatiskt våra utskick igen.

Begränsningen beror på att din 10-dagars provversion nu är slut och då övergår du automatiskt till gratisversionen SPAMfighter Standard som innehåller denna begränsning. Om du använder SPAMfighter i ett företag eller om du vill ta bort begränsningen och få fler funktioner så kan du köpa programmet SPAMfighter Pro. Läs mer här.

Detta beror på att din 10-dagars provversion är slut och du övergår då automatiskt till gratisversionen SPAMfighter Standard.
Om du använder SPAMfighter i ett företag eller vill slippa signaturen och få fler funktioner så kan du köpa SPAMfighter Pro. Läs mer här.

Ladda ner SPAMfighter här genom att klicka på “Ladda ner SPAMfighter här”. Spara filen på din dator och dubbelklicka på den för att starta installationen. Följ guiden i installationen.

Ladda ner och installera den senaste versionen av SPAMfighter här.

Det är viktigt att du använder samma e-postadress och lösenord som när du registrerade dig första gången, annars kan vi inte känna igen dig som användare. Har du glömt ditt lösenord så klicka här.

Din 10 dagars provperiod har löpt ut och du har nu automatiskt övergått till gratisversionen SPAMfighter Standard. Betalversionen SPAMfighter Pro innehåller ingen reklamtext. Köp den här.