SPAMfighter Exchange Module

När e-post omdirigeras till en annan e-postadress direkt från Exchange skickas de till din andra e-postadress innan de lagras i din Exchange. SPAMfighter kan således inte filtrera dessa.

Var vänlig ta bort vidarebefordringen från Exchange och använd istället denna metod:

1) Öppna SEM-administrationsmodulen på din server och gå till “E-postlådor” -> “E-postlådor”
2) Lokalisera e-postlådan du vill redigera
3) Klicka på den lilla konfigurationsikonen till höger om e-postlådan
4) Välj “POP3” som primärt e-postprotokoll
5) Klicka på “Spara ändringar” och sen “Stäng”

I Outlook, klicka på “Verktyg” -> “Regler och aviseringar” -> “Ny regel” -> “Börja med tom regel” -> “Kontrollera meddelanden när de anländer”.

Skapa en ny tom regel med följande egenskaper:

* Skickat till person eller distributionslista (välj din e-postadress)
* Vidarebefordra det till person(er)… (lägg till din andra e-postadress)
* Om inte ämnesfältet innehåller specifika ord(skriv in dessa tecken: ** SPAM **)
* Sluta bearbeta mer regler

Skapa en annan tom regel med följande egenskaper:

* Kontrollera meddelanden när de anländer
* Med specifika ord i ämnesfältet (lägg till tecknen: ** SPAM **)
* Flytta till specificerad mapp (Välj SPAMfighter)
* Sluta bearbeta mer regler

I steg två ovan, var vänlig försäkra dig om att du väljer “Med specifika ord i ÄMNESFÄLTET, inte meddelandet. När du väljer “sluta bearbeta mer regler” kommer regeln köras “server-side”och verkställas när ett e-postmeddelande anländer, även om Outlook inte körs. Om regeln är markerad som “client-side” i regellistan, var vänlig redigera din egen regel och bocka ur “endast på denna dator”. Dessa regler behöver köras server-side för att vara effektiva.

SEM 3.5.0.0 har gjort ändringar i vitlistningen av domäner för att förhindra spoofing.

Har du en tidigare version kan du ta bort dina säkra domäner från vitlistan för domäner och kryssa i “Ignorera interna e-postmeddelanden”. Har du några frågor så hjälper vi dig gärna, kontakta oss på semsupport@spamfighter.com

Detta kan bero på en bugg i Microsoft Outlook 2003 / 2007 när den är konfigurerad till att använda “Cached mode”. Prova följande:

1. Stäng av “Cached mode” i Outlook.
2. Stäng och öppna Outlook på nytt.
3. Sätt igång “Cached mode”.
4. Stäng och öppna Outlook på nytt.

Kontrollera också att du har de senaste servicepacken för Microsoft Outlook. Även om du kör Windows Update så behöver det inte betyda att du uppdaterar Outlook.

OWA verktygsfält – SPAMfighters verktygsfält syns inte i OWA.

Detta kan bero på att vissa filter har cachats lokalt i klientwebbläsaren. Gör så här:

1. Logga in i OWA.
2. Gör en “force refresh” genom att hålla nere Ctrl medan du klickar på Refresh-knappen.

Detta felet kan också uppstå om en servicepack har installerats på Exchange efter att SPAMfighter OWA verktygsfält har installerats. Avinstallera då OWA verktygsfält och installera det på nytt.

Ja, du kan dirigera om skräpposten till en speciell mejlbox. Du konfigurerar SEM till att omdirigera skräpposten till en annan mejlbox genom Administrationsmodulen (Filter -> Avancerat).

Antingen är inte world wide web-tjänsten tillgänglig eller så är inte SPAMfighter igång. Kör “The System Diagnostics tool” för att kontrollera att detta fungerar.

SEM skapar en unik och definitiv signatur för varje e-postmeddelande och dess beståndsdelar, och skickar signaturen till SPAMfighters server för utvärdering. SPAMfighterservern skickar sedan tillbaka ett resultat som talar om om meddelandet är skräppost eller inte. Originalmeddelandet lämnar aldrig servern under filtreringen.

Detta kan bero på att information om vissa systemobjekt saknas i Active Directory. Gör så här:

1. Stäng SPAMfighter genom att antingen använda servicekonsollen i Windows eller SPAMfighters skriptkonsoll.

2. Öppna Exchange System Manager.

3. Gå till Mailbox Store

4. Högerklicka på Mailbox Store och klicka på Dismount Store.

5. Vänta cirka 30 sekunder.

6. Högerklicka på Mailbox Store och klicka på Mount Store.

7. Starta SPAMfighter igen genom att antingen använda servicekonsollen i Windows eller SPAMfighters skriptkonsoll.

Om du har registrerat din installation tidigare kan du hoppa över registreringen. Har du inte registrerat tidigare bör du välja en annan e-postadress.

Du kan läsa mer om Microsoft .NET Framework här.

SPAMfighter är “Microsoft Gold Certified Partner” och SEM är certifierad av VeriTest® för “Windows 2003”, “SQL Server 2005”, “Web services” och “.net connected” certifierad.

Ja, det fungerar. SEM är kompatibelt med de flesta vanliga antivirusprogram. Eftersom SEM är integrerad i Exchangeservern påverkas inte funktionaliteten i antivirusprogrammen. SEM integreras också perfekt ihop med VIRUSfighter för Exchange – ett tilläggsprogram till SEM.

Om ett e-postmeddelande kvalificeras som skräppost flyttar SEM meddelandet till en folder som heter “SPAMfighter” i användarens e-postprogram. Om inte foldern redan finns där kommer den automatiskt att skapas. Själva flytten av meddelandet kan flyttas tillbaka om processen skulle misslyckas.

SPAMfighter Exchange Module (SEM) stödjer Microsoft Windows server 2000 och 2003 Small Business Server, Standard och Enterprise.

SEM kan stödja mellan 5 – 50.000 e-postkonton.

SEM ger dig den högsta tänkbara konfidentialiteten för din säkerhet. Din integritet när det gäller e-post är det vi prioriterar absolut högst. Legitim e-post på servern skickas aldrig vidare och delas inte med någon – dina legitima meddelanden lämnar aldrig din server. Endast krypterad datatrafik kodad med MD5 (envägskrypterings-algoritm, även kallad checksumma) och de unika URL´erna skickas till SPAMfighters server.

SPAMfighter Exchange Module integreras perfekt med Microsoft Exchange Server vilket gör lösningen snabb och enkel.

När ett e-postmeddelande anländer och exchangeservern skickar det vidare till rätt adress skapar SEM en unik krypterad signatur för varje meddelande som skickas till SPAMfighters server för utvärdering. Om SPAMfighterservern detekterar meddelandet som skräppost meddelas SEM och skräpposten flyttas då till användarens skäppostmapp.

SPAMfighter Exchange Module erbjuder även rapporter där administratören kan se statistik över antalet meddelanden som SEM filtrerar, antalet användare, etc.

Dessutom är SPAMfighter Exchange Module lätt att använda eftersom skräpposten automatiskt flyttas till skräppostmappen. SEM förenklar administration och konfiguration samtidigt som den erbjuder individuell kontroll om administratören så önskar.

Eftersom SEM använder Exchangeserverns gränssnitt tas inga e-postmeddelanden bort utan flyttas bara. Om SEM oväntat skulle krascha under analyseringen, processen eller när den flyttar meddelanden kommer händelseförloppet att backas tillbaka och systemet att förbli intakt.

Om SEM-installationen misslyckas så ska det inte ha skett någon interaktion med Exchangeservern och därmed inte ha någon inverkan på din konfigurering.

SEM skickar installationsuppgifter vid registreringen, inloggningsinformation när den är igång samt e-postkompilerade hashvärden när den testar e-post. SEM skickar aldrig information som är känslig för nätverket. All information som skickas och tas emot är validerad för att undvika manipulering.

Nej, det finns absolut ingen risk för detta.

Det värsta som skulle kunna hända är att installationen kraschar, vilket är högst otroligt, och att skräpposten då inte filtreras bort. SEM är enkel att avinstallera om du så önskar. Du installerar provversionen helt gratis och utvärderar programmet på egen hand.

Ja, det finns det. Klicka här. (PDF dokument)

Du kan se vår prislista här.

Ja, det kan du. Du kan testa fullversionen av SEM helt gratis i 30 dagar utan några förbindelser. Ladda ner programmet här.

SEM stödjer Microsoft Exchange Server 2000, 2003 och 2007.

SPAMfighter Exchange Module - Before Installing SEM

SPAMfighter Exchange Module (SEM) stödjer Microsoft Windows server 2000 och 2003 Small Business Server, Standard och Enterprise.

SEM stödjer Microsoft Exchange Server 2000, 2003 och 2007.

Ja, det kan du. Du kan testa fullversionen av SEM helt gratis i 30 dagar utan några förbindelser. Ladda ner programmet här.

Du kan se vår prislista här.

Ja, det finns det. Klicka här. (PDF dokument)

Nej, det finns absolut ingen risk för detta.

Det värsta som skulle kunna hända är att installationen kraschar, vilket är högst otroligt, och att skräpposten då inte filtreras bort. SEM är enkel att avinstallera om du så önskar. Du installerar provversionen helt gratis och utvärderar programmet på egen hand.

SEM skickar installationsuppgifter vid registreringen, inloggningsinformation när den är igång samt e-postkompilerade hashvärden när den testar e-post. SEM skickar aldrig information som är känslig för nätverket. All information som skickas och tas emot är validerad för att undvika manipulering.

Om SEM-installationen misslyckas så ska det inte ha skett någon interaktion med Exchangeservern och därmed inte ha någon inverkan på din konfigurering.

Eftersom SEM använder Exchangeserverns gränssnitt tas inga e-postmeddelanden bort utan flyttas bara. Om SEM oväntat skulle krascha under analyseringen, processen eller när den flyttar meddelanden kommer händelseförloppet att backas tillbaka och systemet att förbli intakt.

SPAMfighter Exchange Module integreras perfekt med Microsoft Exchange Server vilket gör lösningen snabb och enkel.

När ett e-postmeddelande anländer och exchangeservern skickar det vidare till rätt adress skapar SEM en unik krypterad signatur för varje meddelande som skickas till SPAMfighters server för utvärdering. Om SPAMfighterservern detekterar meddelandet som skräppost meddelas SEM och skräpposten flyttas då till användarens skäppostmapp.

SPAMfighter Exchange Module erbjuder även rapporter där administratören kan se statistik över antalet meddelanden som SEM filtrerar, antalet användare, etc.

Dessutom är SPAMfighter Exchange Module lätt att använda eftersom skräpposten automatiskt flyttas till skräppostmappen. SEM förenklar administration och konfiguration samtidigt som den erbjuder individuell kontroll om administratören så önskar.

SEM ger dig den högsta tänkbara konfidentialiteten för din säkerhet. Din integritet när det gäller e-post är det vi prioriterar absolut högst. Legitim e-post på servern skickas aldrig vidare och delas inte med någon – dina legitima meddelanden lämnar aldrig din server. Endast krypterad datatrafik kodad med MD5 (envägskrypterings-algoritm, även kallad checksumma) och de unika URL´erna skickas till SPAMfighters server.

SEM kan stödja mellan 5 – 50.000 e-postkonton.

SEM skapar en unik och definitiv signatur för varje e-postmeddelande och dess beståndsdelar, och skickar signaturen till SPAMfighters server för utvärdering. SPAMfighterservern skickar sedan tillbaka ett resultat som talar om om meddelandet är skräppost eller inte. Originalmeddelandet lämnar aldrig servern under filtreringen.

Om ett e-postmeddelande kvalificeras som skräppost flyttar SEM meddelandet till en folder som heter “SPAMfighter” i användarens e-postprogram. Om inte foldern redan finns där kommer den automatiskt att skapas. Själva flytten av meddelandet kan flyttas tillbaka om processen skulle misslyckas.

Ja, det fungerar. SEM är kompatibelt med de flesta vanliga antivirusprogram. Eftersom SEM är integrerad i Exchangeservern påverkas inte funktionaliteten i antivirusprogrammen. SEM integreras också perfekt ihop med VIRUSfighter för Exchange – ett tilläggsprogram till SEM.

SPAMfighter är “Microsoft Gold Certified Partner” och SEM är certifierad av VeriTest® för “Windows 2003”, “SQL Server 2005”, “Web services” och “.net connected” certifierad.

SPAMfighter Exchange Module - Installing SEM

Antingen är inte world wide web-tjänsten tillgänglig eller så är inte SPAMfighter igång. Kör “The System Diagnostics tool” för att kontrollera att detta fungerar.

Ja, du kan dirigera om skräpposten till en speciell mejlbox. Du konfigurerar SEM till att omdirigera skräpposten till en annan mejlbox genom Administrationsmodulen (Filter -> Avancerat).

Detta kan bero på en bugg i Microsoft Outlook 2003 / 2007 när den är konfigurerad till att använda “Cached mode”. Prova följande:

1. Stäng av “Cached mode” i Outlook.
2. Stäng och öppna Outlook på nytt.
3. Sätt igång “Cached mode”.
4. Stäng och öppna Outlook på nytt.

Kontrollera också att du har de senaste servicepacken för Microsoft Outlook. Även om du kör Windows Update så behöver det inte betyda att du uppdaterar Outlook.

OWA verktygsfält – SPAMfighters verktygsfält syns inte i OWA.

Detta kan bero på att vissa filter har cachats lokalt i klientwebbläsaren. Gör så här:

1. Logga in i OWA.
2. Gör en “force refresh” genom att hålla nere Ctrl medan du klickar på Refresh-knappen.

Detta felet kan också uppstå om en servicepack har installerats på Exchange efter att SPAMfighter OWA verktygsfält har installerats. Avinstallera då OWA verktygsfält och installera det på nytt.

SEM 3.5.0.0 har gjort ändringar i vitlistningen av domäner för att förhindra spoofing.

Har du en tidigare version kan du ta bort dina säkra domäner från vitlistan för domäner och kryssa i “Ignorera interna e-postmeddelanden”. Har du några frågor så hjälper vi dig gärna, kontakta oss på semsupport@spamfighter.com

När e-post omdirigeras till en annan e-postadress direkt från Exchange skickas de till din andra e-postadress innan de lagras i din Exchange. SPAMfighter kan således inte filtrera dessa.

Var vänlig ta bort vidarebefordringen från Exchange och använd istället denna metod:

1) Öppna SEM-administrationsmodulen på din server och gå till “E-postlådor” -> “E-postlådor”
2) Lokalisera e-postlådan du vill redigera
3) Klicka på den lilla konfigurationsikonen till höger om e-postlådan
4) Välj “POP3” som primärt e-postprotokoll
5) Klicka på “Spara ändringar” och sen “Stäng”

I Outlook, klicka på “Verktyg” -> “Regler och aviseringar” -> “Ny regel” -> “Börja med tom regel” -> “Kontrollera meddelanden när de anländer”.

Skapa en ny tom regel med följande egenskaper:

* Skickat till person eller distributionslista (välj din e-postadress)
* Vidarebefordra det till person(er)… (lägg till din andra e-postadress)
* Om inte ämnesfältet innehåller specifika ord(skriv in dessa tecken: ** SPAM **)
* Sluta bearbeta mer regler

Skapa en annan tom regel med följande egenskaper:

* Kontrollera meddelanden när de anländer
* Med specifika ord i ämnesfältet (lägg till tecknen: ** SPAM **)
* Flytta till specificerad mapp (Välj SPAMfighter)
* Sluta bearbeta mer regler

I steg två ovan, var vänlig försäkra dig om att du väljer “Med specifika ord i ÄMNESFÄLTET, inte meddelandet. När du väljer “sluta bearbeta mer regler” kommer regeln köras “server-side”och verkställas när ett e-postmeddelande anländer, även om Outlook inte körs. Om regeln är markerad som “client-side” i regellistan, var vänlig redigera din egen regel och bocka ur “endast på denna dator”. Dessa regler behöver köras server-side för att vara effektiva.

Du kan läsa mer om Microsoft .NET Framework här.

Om du har registrerat din installation tidigare kan du hoppa över registreringen. Har du inte registrerat tidigare bör du välja en annan e-postadress.

Detta kan bero på att information om vissa systemobjekt saknas i Active Directory. Gör så här:

1. Stäng SPAMfighter genom att antingen använda servicekonsollen i Windows eller SPAMfighters skriptkonsoll.

2. Öppna Exchange System Manager.

3. Gå till Mailbox Store

4. Högerklicka på Mailbox Store och klicka på Dismount Store.

5. Vänta cirka 30 sekunder.

6. Högerklicka på Mailbox Store och klicka på Mount Store.

7. Starta SPAMfighter igen genom att antingen använda servicekonsollen i Windows eller SPAMfighters skriptkonsoll.