Hur du omdirigerar e-post

När e-post omdirigeras till en annan e-postadress direkt från Exchange skickas de till din andra e-postadress innan de lagras i din Exchange. SPAMfighter kan således inte filtrera dessa.

Var vänlig ta bort vidarebefordringen från Exchange och använd istället denna metod:

1) Öppna SEM-administrationsmodulen på din server och gå till "E-postlådor" -> "E-postlådor"
2) Lokalisera e-postlådan du vill redigera
3) Klicka på den lilla konfigurationsikonen till höger om e-postlådan
4) Välj "POP3" som primärt e-postprotokoll
5) Klicka på "Spara ändringar" och sen "Stäng"

I Outlook, klicka på "Verktyg" -> "Regler och aviseringar" -> "Ny regel" -> "Börja med tom regel" -> "Kontrollera meddelanden när de anländer".

Skapa en ny tom regel med följande egenskaper:

* Skickat till person eller distributionslista (välj din e-postadress)
* Vidarebefordra det till person(er)… (lägg till din andra e-postadress)
* Om inte ämnesfältet innehåller specifika ord(skriv in dessa tecken: ** SPAM **)
* Sluta bearbeta mer regler

Skapa en annan tom regel med följande egenskaper:

* Kontrollera meddelanden när de anländer
* Med specifika ord i ämnesfältet (lägg till tecknen: ** SPAM **)
* Flytta till specificerad mapp (Välj SPAMfighter)
* Sluta bearbeta mer regler

I steg två ovan, var vänlig försäkra dig om att du väljer "Med specifika ord i ÄMNESFÄLTET, inte meddelandet. När du väljer "sluta bearbeta mer regler" kommer regeln köras "server-side"och verkställas när ett e-postmeddelande anländer, även om Outlook inte körs. Om regeln är markerad som "client-side" i regellistan, var vänlig redigera din egen regel och bocka ur "endast på denna dator". Dessa regler behöver köras server-side för att vara effektiva.