Wat verstuurt SEM naar SPAMfighter en wat ontvangt SEM van de buitenwereld.

SEM stuurt installatie details bij de inschrijving, login-gegevens tijdens de uitvoeren en mailt opgestelde hash waarden bij het testen van e-mails. SEM stuurt nooit informatie die gevoelig zijn voor het netwerk. Ook alle gegevens die worden verzonden en ontvangen worden gevalideerd om te voorkomen dat onbevoegden toegang krijgen.