Wat is Windows-register?

Windows-register is een database, waarin instellingen en opties voor het besturingssysteem voor Microsoft Windows worden opgeslagen. Het bevat kritische en belangrijke informatie en instellingen voor hardware, software, gebruikers, en voorkeuren van de pc. Het gemiddelde register beheert en schrijft iedere dag honderden of duizenden deeltjes aan informatie.