Hur påverkar SPAMfighter Mail Gateway säkerheten på mitt nätverk?

SPAMfighter Mail Gateway behöver ha anslutning till Internet, men endast till UDP/2409 till servers.backend.spamfighter.com och TCP/2409 till http://login.spamfighter.com. För att kunna ta emot automatiska uppdateringar behövs anslutning till TCP/80 till http://www.spamfighter.com men det är inget krav. Detta gör det möjligt att säkra nätverket genom att stänga alla andra förbindelser.