Hvordan fungerer SPAMfighter Mail Gateway?

SPAMfighter Mail Gateway er en “lagre-og-videresende” SMTP server, som igjen betyr at den vil akseptere innkommende e-post, skanne e-posten, og rute den videre til en annen SMTP server. I løpet av installasjonen, eller engang etterpå, konfigurasjon av hvor en skal rute e-post kan bli konfigurert. På bakgrunn av konseptet for “lagre-og-videresende” (f.eks. gateway), må en SMTP server fysisk eksistere.