Waarom komen er nog steeds een paar spams door?

De meeste spam wordt tegen gehouden, maar soms glipt er toch ongewenste mail doorheen. U kunt dan twee dingen doen: blokkeren of op uw persoonlijke zwarte lijst zetten.

Als u spam blokkeert stuurt SPAMfighter een afdruk van de kenmerken naar de SPAMfighter server. Als andere gebruikers hetzelfde bericht ook blokkeren wordt het voortaan voor alle andere gebruikers uitgefilterd.
U blokkeert dus niet een specifiek adres, maar de technische inhoud van het bericht, omdat spammers willekeurige en verschillende e-mailadressen gebruiken.

Wanneer u iets op de zwarte lijst zet, rapporteert u niet aan de SPAMfighter server: het heeft alleen effect op uw persoonlijke mail. Gebruik de zwarte lijst voor bijvoorbeeld nieuwsbrieven waar u vanaf wilt maar niet kan afmelden, of als u steeds ongewenste mail van een bepaald persoon krijgt. Denk eraan dat u dan ook geen ‘goede’ mail meer in uw inbox ontvangt van het desbetreffende e-mailadres. Voor de witte lijst geldt het omgekeerde.